Haaghuis

Heerlijk wonen in Den Haag!

Haaghuis

Superfijne villa

Hoe ziet het jaren 30 huis van déze eeuw eruit?

Dat is de vraag die wij ons gesteld hebben voorafgaand aan het ontwerp van onze superfijne villa in Den Haag, “het haaghuis”.

Duurzaam, licht en behaaglijk

Superfijn betekent voor ons duurzaam, licht en behaaglijk. En dat hebben we dus tot uitdrukking laten komen in de architectuur van het huis. Een architectuur die allereerst gevormd is door het samenspel van ruimte voor heerlijk wonen, de vorm van de kavel en een gunstige oriëntatie op de zon.

Het daglicht komt zoveel mogelijk via de zuidoost- en zuidwestgevels binnen. Hier vormen de stenen plint en houten lijst een opengewerkt kader dat het heerlijk wonen oriënteert op de tuin. Bovendien openbaart zich binnen dit kader een sterke dynamiek. De lamellen-screens zorgen opengeschoven voor een flinke zontoetreding in de winter, zodat het huis deels passief verwarmd wordt. Dichtgeschoven voorkomen ze daarentegen oververhitting in de zomer. Zo krijgt het huis twee gezichten: hout enerzijds en stuc met schuivende lamellenscreens anderzijds.

Het haaghuis is prefab op maat

Vanzelfsprekend willen we een zo hoog mogelijke bouwkwaliteit bereiken. Daarom is het haaghuis gebouwd uit zoveel mogelijk geprefabriceerde elementen zoals constructieve sandwichpanelen, kozijnen en frames.


Bovendien hebben we de prefab gevels en -lijsten strak gedetailleerd en voorzien van hoogwaardige isolatie, houten latten en pleisterwerk. Dakranden zijn afgedekt met zinken afdekkers voorzien van kraal-profiel. Balkon en frans balkons zijn voorzien van glazen balkonhekken met een minimaal zichtbare bevestiging. Doorvoeren en zonnepanelen op het dak zijn tenslotte zo geplaatst dat ze “onzichtbaar” zijn vanaf de straat.

Het haaghuis is landschappelijk ingebed in Vroondaal

Integraal met het haaghuis is de buitenruimte mee ontworpen. De tuin, het terras en de perken beschouwen wij als het interieur van deze buitenruimte. Hierdoor voegen ze zich logisch om het huis. Bovendien wordt het geheel iets verhoogd ten opzichte van de straat, om het beter tot zijn recht te laten komen in het Vroondaallandschap van krachtige groenstructuren en een willekeur aan architectuurstijlen.

Links

Haaghuis op deArchitect.nl
Haaghuis @Facebook
Vrije kavels in Vroondaal Den Haag
Vrije kavels Uithofslaan Den Haag
Ik bouw in Den Haag